Ďalšie 3 kuchynské tipy a triky

Dobrých nápadov nie je nikdy dosť, preto sme pre vás prichystali zopár ďalších, osvedčených v tvrdých kuchynských podmienkach. Robiť veci ľahšie a efektívnejšie – to je hlavným cieľom a motívom, ktorý chceme odovzdať aj vám.

Ako dostať z citrusov viac šťavy

Receptov na to ako dostať z citrusov viac šťavy je niekoľko. Umyť ich pod tečúcou teplou vodou? Môže byť. Kvôli zmäknutiu povaľkať citrón či pomaranč pred tým, než ho vytlačíte? Aj to možno poznáte. Vložiť citrus do mikrovlnky na 10 až 20sekúnd a najnižší výkon – aj o tomto spôsobe ste už počuli? Vyskúšajte!

Citrón v mikrovlnke?

Kto neskúsil mrazené hrozno, nevie čo je život

Ak ste vraj neskúsili mrazené hrozno, uniká vám jeden z najfajnovejších aspektov života. Dosť odvážne tvrdenie, pravdou ale je, že v skutku ide o zaujímavú špecialitu. Strapec hrozna opláchnite, a bobuľku po bobuľke uložte na voskový papier na tanierik. Následne vložte do mrazničky na cca 3hodiny a použite napríklad namiesto ľadu do nápojov.

Mrazené hrozno lepšie ako ľad.

Prečo sa oplatí strúhať maslo

To s maslom určite poznáte. Ak s ním chcete pracovať, musíte ho z chladničky vybrať aspoň pol hodiny popredu. Inak je tak tvrdé, že sa s ním nedá skoro nič robiť. Ale niečo predsa. Nechať maslo trošku spustiť v mikrovlnke či pri inom zdroji tepla je jedna možnosť, no my vám odporúčame túto: vezmite maslo a nastrúhajte ho na jemné rezančeky. Bude okamžite použiteľné na natieranie aj do pečenia.

Postrúhajte maslo, bude sa dať skôr použiť.

 

zdroj: youtube kanál HouseholdHacker

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..