Či v kuchyni patríte k profíkom alebo začiatočníkom, vždy je priestor na to, aby ste zlepšili svoje schopnosti. Aj preto sme pre vás zhromaždili sériu trikov a kuchynských vychytávok, ktoré vám uľahčia a spríjemnia prípravu vašich obľúbených jedál.
Ako uskladniť šalát?
Šalátové listy pred uskladnením dobre umyte a osušte papierovou utierkou. Listy vložte do misky, prikryte ich ďalšou papierovou utierkou a na vrch misky natiahnite priehľadnú fóliu. Takto ošetrený šalátik vydrží o niekoľko dní viac, pretože utierka na vrchu nasaje prebytočnú vlhkosť a zabráni, aby sa šalát, takpovediac, rozmočil.
Čerstvejšia bazalka
Čerstvá bazalka je v kuchyni na nezaplatenie! Ako ju udržať vo sviežom stave? Nechajte ju namočenú vo vode podobne, ako to robíte s čerstvými kvetmi. Naviac ale n bazalku ešte natiahnite igelitový sáčok. Ale voľne, aby rastlinka nebola stiesnená. Tento provizórny skleník umožní udržať bazalku sviežu a zelenú o týždeň dlhšie ako obyčajne.
Šúpanie cesnaku rýchlejšie a zábavnejšie
A teraz náš obľúbený trik! Šúpanie cesnaku môže byť pomerne zdĺhavé, nie však vtedy, ak použijete tento spôsob. Cesnakovú hlavičku rozdeľte na menšie strúčiky. Aj tie ale treba ošúpať, všakže. Vložte ich teda do uzatvoriteľnej plastovej misky a 10-15 ňou poriadne traste v rôznych smeroch. Výsledok vás prekvapí – šupka sa z cesnakových strúčikov oddelí a vám ostanú čisté strúčiky pripravené na okamžité použitie.
Ako na kôstkovanie čerešní
Čerešňový koláč je super o to viac, ak pri jedení nemusíte vypľúvať kôstky z čerešní. Lenže – prácne vykôstkovať čerešňu po čerešni, to nie je zrovna činnosť, ktorou sa chceme zaoberať. Existuje však celkom jednoduchý spôsobom ako na to. Umiestnite čerešňu na hrdlo fľaše hlavou, teda stopkou smerom nadol. Vezmite špajdľu a z druhého konca ňou vytlačte kôstku. Hotovo – čerešňa je takmer okamžite bez kôstky. Tá, ako aj ďalšie kôstky, ostáva na dne fľaše.
Zdroj: youtube kanál HouseholdHacker